Fashion | 5 tips voor als je al je kleding zat bent

Goodmorning!

Laten we eerlijk wezen, we denken allemaal wel eens: ”IK HEB NIKS OM AAN TE TREKKEN!” Ik heb dit wekelijks, misschien zelfs bijna dagelijks en wat haat ik mezelf daarvoor. Hoe bedoel je: ”Ik heb niks om aan trekken”?

Ik heb kasten, opbergboxen en zelfs zakken vol! En toch roep ik het regelmatig met een portie wanhoop waar je u tegen zegt. Alles zit lelijk, alles is verwassen, die ene leuke broek zit juist op dat moment in de was, dit is niet geschikt voor het weer enzovoort. Het liefst zou ik mijn garderobe dagelijks aanvullen met nieuwe items, maar dit natuurlijk een onmogelijke opgave en zou het niet meer speciaal zijn als je daadwerkelijk iets nieuws in je kast hebt hangen. Dus hoe dan ook, ik zal het moeten doen met de dingen die ik wél bezit en ik mag zeker niet klagen.

Ik heb dus een aantal tips voor de eerst volgende keer dat je weer denkt dat je niks hebt om aan te trekken en je al je kleren het liefst in een afvalcontainer dumpt.

PAX Wardrobe Planner - IKEA Middle two sections for Matt's walk in?:

  1. Ruim je kledingkast op 

Dit klinkt misschien super suf en hier aan beginnen is altijd even zuur. En wat tijd gaat het je ook zeker kosten. Maar geloof het of niet, na een tijdje zit je een een opruim-modus en zal je er misschien zelfs plezier in krijgen. Hoe leuk is het om dat ene topje, die je al ruim één jaar kwijt bent weer terug te vinden! Op deze manier kan je ook al je kleding weer even opnieuw organizen, op kleur en kledingsoort bijvoorbeeld. Want de grootste ergernis is, jawel, dat ene kledingstuk wat je zoekt niet kunnen vinden. Haat!

2. Durf te combineren en uit te proberen

Hoe vaak heb jij wel eens een item gekocht dat je in de winkel helemaal geweldig vond, maar bij thuiskomst niet weet hoe je deze moet combineren? Of misschien heb je juist wel een idee, maar durf je het niet om zo over straat te gaan. Bang voor rare blikken of reacties. Heb je een leuk jasje die je eigenlijk gewoon met die ene grijs gestreepte broek wilt dragen? Doen! Als je durft te combineren zul je zoveel nieuwe ideeën op doen en kun je mensen zelfs inspireren!

3. Maak een kleding-challenge met je favoriete item

We hebben allemaal die skinnyjeans die perfect zit, of dat t-shirt waar je geen genoeg van kan krijgen. Is allemaal oké! Daag jezelf uit om met dit kledingsstuk zoveel mogelijk outfits te creëren. Heb je echt helemaal geen inspiratie, op sites al Pinterest, Lookbook of Chicisimo staan talloze looks met jouw favo item!

4. Ga shoppen in de kledingkast van je beste vriendin

Hoe vaak geef jij je beste vriendin een compliment over dat awesome truitje of die leuke broek? En hoe vaak denk jij, had ik deze ook maar in mijn kast hangen! Juist, stel voor aan je vriendin hoe zij het zou vinden om in elkaars kast te ”shoppen”. Laat iemand met een ander perspectief eens kijken in jouw kast en je zult versteld staan van het feit hoe erg een ander jouw items kan waarderen. Geef, leen of verkoop elkaar de items die jullie zelf niet meer hoeven and enjoy your new garderobe!

5. Deel je outfits op social media

Instagram staat er vol mee, de welbekende ootd’s. En we zijn allemaal wel eens jaloers op sommige outfits. Waarom zelf geen outfitfoto’s maken en delen? De waardering van anderen geeft zelfvertrouwen en je zult er trotser op zijn dan ooit!

 

cropped-logo2.jpg

 

Advertisements

5 thoughts on “Fashion | 5 tips voor als je al je kleding zat bent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s