Lifestyle | 6 tips voor als je geen ochtendmens bent

gmbeau

Morning everyone,

Zelf ben ik echt totaal geen ochtendmens. Dus de “good” in goodmorning laat ik voor nu even achterwegen.. Ook gaat dit gepaard met een flink ochtendhumeur, vooral als ik me nog moe voel.

Na 22 jaar kan ik er nog steeds niet aan wennen, die wekker die mij piepend en schreeuwend uit mijn heerlijke slaap wekt. Vreselijk! In de winter nog 10x erger dan in de zomer.

Maar een ochtendmens of niet, soms heb je geen andere keus dan die schreeuwlelijk uit te zetten (lees: je wekker) en je klaar te maken voor een nieuwe dag. Ik heb hieronder een aantal tips om ondanks dat je er nog niet klaar voor bent ‘s morgens en je de hele wereld even haat, toch het beste in jezelf naar boven kunt halen!
1. Zorg voor voldoende nachtrust 

Ja, klinkt logisch. Maar toch echt heel belangrijk wil je je fit en goed voelen. Als je voldoende uitgerust bent heb je minder het gevoel dat je jezelf uit dat bed moet “trekken”. Want laten we eerlijk zijn, niks is vervelender dan super moe wakker worden maar er écht uit moeten na 5x snoozen!

2. Drink water 

Deze tip heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar ik ben benieuwd. Je lichaam komt namelijk op gang zodra je een slok water neemt. Alle organen komen weer op gang en je zult je snel wakkerder voelen. Dus zet een glas of flesje water naast je bed of op je nachtkastje en drink wat water gelijk zodra je wakker bent!

3. Zet muziek op 

Dit werkt voor mij echt altijd! Ik ben sowieso een muziekliefhebber en ik word van niks vrolijker. Zet muziek aan tijdens het douchen, klaarmaken en ontbijten. Een lekker muziekje is altijd een goede start van je dag. Zing mee, doe een dansje en ik kan je garanderen dat je je daarna een stuk beter voelt!

4. Maak het jezelf makkelijk 

Hoe vervelend is het als je al moe bent, je enorme haast hebt én dat ook nog eens alles tegen lijkt te zitten! Maak het je daarom zo makkelijk mogelijk. Leg bijvoorbeeld je outfit voor de volgende dag alvast klaar, pak je tas alvast in en ruim de boel op om overzicht te creëren zodat je niks kwijt kan raken binnenshuis.

5. Plan iets leuks voor jezelf 

Oke, dit is natuurlijk niet elke dag mogelijk. Maar het is het proberen waard! Je staat een stuk vrolijker en fijner op als je die dag iets leuks gaat doen en je je daar op hebt verheugd. Probeer daarom elke dag iets leuks voor jezelf te plannen. Ga na je werk- of schooldag iets leuks doen. Koop iets leuks voor jezelf, nodig een vriendin uit, kijk je favo series of kook je lievelingsgerecht. Happiness comes in many forms!

6. Handle your mood

En tot slot, heb je eigen stemming in de hand. Merk het op als je weer met een ochtendhumeur opstaat en beslis dat je hier gewoon géén zin in hebt! Denk aan leuke en mooie dingen en zet een lach op je gezicht. Zet je ochtendhumeur om naar vrolijkheid en je zult al gauw beter in je vel zitten. In de meeste gevallen is het leven zo leuk als je zelf bepaald! Geniet van de kleine dingen.

 

Logo2

Advertisements

2 thoughts on “Lifestyle | 6 tips voor als je geen ochtendmens bent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s